facebook bedankt listen informatie trailer playtime kalender readytochange schooliscool watistrantz studiegebieden trantz naar home

Ready To Change: Mensen

Wat zouden we zijn zonder het beroepsonderwijs? - NL

De samenleving wordt gemaakt door mensen. Mensen bepalen hoe die samenleving eruit ziet.

Soms wordt gezegd dat  'de banken', 'de politiek', 'de media' bepalen  hoe de wereld eruit ziet. Dat kan zo zijn, maar 'de banken', 'de politiek',  'de media', dat zijn ook mensen.

mier
'Het kan ons niet schelen, ... of toch?' - ENG

En als die mensen het niet goed doen, dan moeten andere mensen het recht in handen mogen nemen om het anders te doen.

Filmpje van Australische jongeren die een andere wereld willen maken - ENG

Ook de Belgische jongeren van
generatie Rio willen een betere wereld - NL


Het zijn ook mensen die zaken kunnen veranderen, bijvoorbeeld om een beetje na te denken bij het shoppen of door wat vaker de fiets te nemen. Sommige mensen gaan hier extreem ver in, anderen juist niet. Zo lang we maar niet vergeten dat het de mensen zijn die de samenleving maken.

No-impact man - NL


Ook jongeren zijn hierbij belangrijk. Wat wil jij in 2020? (website - Nl.)

Er lopen heel verschillende  mensen rond op deze bol met heel verschillende talenten. Zingen, tuinieren, grappen vertellen, verzorgen, koken, redevoeringen houden, dansen, ruzies oplossen, schoonmaken, reclame maken, schilderen, haar knippen, meubels maken, verhalen vertellen, huizen bouwen, voedsel produceren,  ... . Om de uitdagingen - klimaatveranderingen, economische crisis, het einde van het tijdperk van de fossiele brandstoffen,  ... - aan te pakken, hebben we die verschillende talenten nodig.


mierEen of andere Britse talentenjacht:
eerst werd er gelachen met Susan Boyle,
tot ze begint te zingen


Ook in Korea is er talent - ENG


Mensen hebben een hoofd, hart en handen. Ze kunnen bedenken, voelen en maken. Mensen kunnen soms fantastische dingen doen met die talenten, als andere mensen in hen geloven, maar vooral als ze in zichzelf geloven.