facebook bedankt listen informatie trailer playtime kalender readytochange schooliscool watistrantz studiegebieden trantz naar home

Ready to change: SAMEN

mierBuurtzorg en burenzorg - NL

mierWe leven in een huis met een deur die gesloten wordt. Dat huis staat in een straat waar nog andere huizen staan met weer mensen in. Maar vaak kennen we die mensen niet echt. Het is nochtans fijn als je kan aankloppen bij je buren om een schroevendraaier of een karton melk te lenen. Of als je buur kan zorgen voor de kat als je op vakantie bent. Of als er gewoon iemand is die je 'goeiemorgen' zegt.

mierDe publieke ruimtes zijn plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten: straten, pleinen, parken, shoppingcenters, ... . Op een bank in het park, of op de trappen van het station kan je uren praten of kom je oude vrienden tegen. En - in tegenstelling tot cafťs of restaurants of sportclubs - hoef je niet te betalen om er te zijn. Publieke plaatsen zijn plaatsen van en voor mensen. En dat moeten we zo houden.

Mensen moeten mee kunnen beslissen over hoe de ruimte waarin ze leven georganiseerd wordt.

mierStart to koffieklets: leer je buren kennen! - NL

mierAls mensen samen komen, ontstaan vaak nieuwe ideeŽn. Om nieuwe ideeŽn uit te voeren, heb je soms andere mensen nodig. Samenwerken kan je vaak meer bereiken en samenwerken is gewoon ook heel plezant.

mierDance for the climate! Een massadans op het strand voor een beter klimaat. - FR

Serve the city – vrijwilligerswerk om een betere stad te maken - ENG

mier
De fietskeuken brengt mensen dichterbij
- NL

Mensen samenbrengen kan op zeer veel manieren. Samen dansen, samen fietsen herstellen of samen actie voeren. Het kan allemaal!

mier
Moving planet - In meer dan 180 landen voeren mensen actie voor het klimaat
- ENG