HANDEL – KANTOOR – VERKOOP

Handel drijven kan op zeer veel manieren. LETS (= local exchange trade system) is er hier één van.

Een verjaardagsfeestje organiseren? LETS kan helpen! - NL - film
De website van LETS Vlaanderen - NL - website

Dat er een paar dingen fout zitten in onze manier van consumeren dat weten we ondertussen al wel. Veel van de dingen die we kopen komen van ver. Al dat transport zorgt voor veel CO2 uitstoot. Een oplossing? Wel, zelf groenten kweken op het dak van de supermarkt! Bekijk de filmpjes bij landbouw, tuinbouw, bosbouw en groenbeheer.

Ben je ook op zoek naar unieke en goedkope spullen? Wil je de afvalberg mee verkleinen? Ga dan eens een kijkje nemen in de kringwinkel of de weggeefwinkel. Of nog leuker, gewoon ruilen.

De kringwinkel - NL - film
Meer over die kringwinkels - NL - film
De weggeefwinkel - NL - film
De weggeefwinkel in Leuven - NL - artikel
Spullen ruilen, het kan! - NL - film
Ruilbeurzen in Vlaanderen - NL - film

Carrotmob, wortelbende,… Zegt het je nog niks? De bendeleden gaan allemaal samen, op hetzelfde moment hun boodschappen doen in een winkel. De winkel belooft in ruil een deel van zijn extra winst ecologisch verantwoord te investeren.

Carrotmob of wortelbende? - NL - website
Een Carrotmob? Hoe werkt het? - NL - film
Ook in Antwerpen doet men het! - NL - film

Het gemiddelde kantoor kan best wat groener. Hoe? Zo!

Gerecycleerd papier op het kantoor - NL - film
Tapijt wekt energie op, stoel slaat warmte op - NL - website

Een auto is handig, zeker als er pakjes geleverd moeten worden op kantoor of in de winkel. Maar wie is het snelste in de stad? Iemand met de auto of een fietskoerier? Het antwoord vind je bij Auto, fiets en boot.

Een winkel, een kantoor, de receptie,… Elke werkplek moet er een beetje gezellig uitzien. Pimp je interieur op een duurzame manier. Neem zeker eens een kijkje bij het studiegebied Decoratie, grafisch communicatie, publiciteit en etalage voor meer inspiratie.


Veel bedrijven hebben een bedrijfsrestaurant. Hoe kan je zo’n bedrijfsrestaurant duurzamer maken? Je ontdekt het bij Voeding.