PERSONENZORG

PERSONENZORG
Met kinderen kan je zeer veel fijne activiteiten doen. Het kan zelfs duurzaam: een supersorteerder bouwen, knutselen met afval, verhaaltjes voorlezen,… Het zijn maar enkele mogelijkheden!

De supersorteerder - NL - film
Melkbus of portemonnee?  - NL - film
Speelgoed uit Nairobi - ENG - website
De groene ijsbeer - NL - film

De komst van een baby zorgt voor de aankoop van veel spullen. Een bedje, Pampers, kleertjes, speelgoed.. we kunnen niet zonder. Wat denken jullie van deze twee oplossingen?

Baby swapping - NL - website
Herbruikbare luiers - NL - film

Samenwonen kan op zeer veel verschillende manieren.

Bejaardenhuis en kinderopvang onder één dak – NL - film
Vrijwilligers en personen met handicap leven samen – NL - film
Anders wonen, anders leven. Ook voor ouderen – NL - website

Mensen willen zich ook verplaatsen. Een auto is heel handig, maar een rolstoel op zonne-energie of een bakfiets ook!

Een bakfiets uitgetest – NL - film
Rolstoel op zonne-energie – NL - artikel

Wist je dat de dopjes van flessen ingezameld kunnen worden? Je helpt er niet alleen het milieu mee, maar ook blinden en slechtzienden.

Inzamelen doppen van flessen - NL - film

Een kinderopvang, een bejaardenhuis,.. Overal waar mensen samenkomen  moet het er een beetje gezellig uitzien. Pimp het interieur op een duurzame manier. De inspiratie vind je bij
Decoratie, grafische communicatie publiciteit en etalage
.

Een beetje groen in huis zorgt ook voor extra sfeer. Soms hebben we maar weinig plaats, dus… een mini tuin?! Ook hiervoor kan je terecht bij Decoratie, grafische communicatie publiciteit en etalage.

Ben je ook op zoek naar unieke en goedkope spullen? Wil je de afvalberg mee verkleinen? Ga dan eens een kijkje nemen in de kringwinkel of de weggeefwinkel. Of nog leuker, gewoon ruilen. Wist je trouwens dat kringwinkels ook sociale projecten zijn waar langdurig werklozen een nieuwe kans krijgen op de arbeidsmarkt? De filmpjes vind je bij Handel, kantoor en verkoop.