voeding

Als we naar een duurzame samenleving willen, moeten we zeker onze voeding aanpassen. Maar dat betekent niet dat we niks lekkers meer kunnen eten. Wat dacht je van duurzame fastfood?

Duurzame afhaalmaaltijden - NL - film
De natuurfrituur - NL - website

Ook grootkeukens en restaurants kunnen best een beetje groener. Hier geven ze het goede voorbeeld.

Duurzame voeding in grootkeukens: hoe pak je dit aan? - NL - film
Geen tonijn in restaurants universiteit Antwerpen - NL - radio

Er zijn veel mensen die zeggen dat we beter wat minder vlees zouden eten. Maar waarom? Wat is er mis met veel vlees eten?

100 Dagen zonder vlees - NL - film

Een groot aandeel van ons voedsel komt van ver. Al dat transport zorgt voor veel CO2 uitstoot. Een oplossing? Wel, als boeren en supermarkten nu eens samenwerkten. Wat dacht je van groenten kweken op het dak van de supermarkt! Ontdek het fijne ervan bij Landbouw, tuinbouw, bosbouw en groenbeheer.

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om lokaal voedsel te kopen. Sommige boeren werken samen met gezinnen in voedselteams. Maar je kan natuurlijk ook je eigen moestuintje beginnen!

Lokaal voedsel – voedselteams - NL - website
De moestuin van madame Zsazsa - NL - website

Carrotmob, wortelbende,… Zegt het je nog niks? De bendeleden gaan allemaal samen, op hetzelfde moment hun boodschappen doen in een winkel. De winkel belooft in ruil een deel van zijn extra winst ecologisch verantwoord te investeren. Lees meer over deze manier van boodschappen doen bij Handel, kantoor en verkoop.

Bij het eten, drinkt met graag frisdrank of wijn. De kurken van de wijnflessen en dopjes van plastic flessen kan je inzamelen. Je steunt er niet alleen het milieu mee, maar ook een goed doel!

Dopjes van flessen - NL - film
Kurken  - NL - artikel

Een restaurant, grootkeuken, bedrijfsrestaurant,.. het moet er een beetje gezellig uitzien. Pimp je interieur op een duurzame manier. De inspiratie vind je bij Decoratie, grafische communicatie publiciteit en etalage.