oproep

Handleiding website www.trantz.be

TRANTZ inspireert, informeert en motiveert om zelf aan de slag te gaan. TRANTZ wil werken aan cre-actieve verandering naar een duurzame samenleving. Deze website is de motor van TRANTZ.  
Op de homepagina van de website vind je 12 blokjes in 12 verschillende kleuren. Deze kleuren komen terug op de volgende pagina's.

home

Op deze pagina vind je een korte uitleg over TRANTZ en over het PROJECT TRANTZ.

studie

Op deze pagina vind je informatie en inspiratie voor duurzaamheid en transitie voor 14 studiegebieden. Je vindt hier filmpjes en websites die je helpen om daarna zelf aan de slag te gaan.

wat

Op deze pagina vind je een meer uitgebreide uitleg  over het PROJECT TRANTZ. Wat is er voor leerlingen, voor leerkrachten, voor de school? Aan welke eindtermen wordt gewerkt?
Hier  vind je ook praktische informatie en een link  om je in te schrijven.

school

Op deze pagina komen jullie filmpjes en foto's!
Laat je inspireren door de schitterende ideeën van leerlingen!

ready

Op deze pagina kom je te weten wat transitie is.  Zes kenmerken van transitie worden hier uitgelegd via tekst en beeldmateriaal: mensen, samen, duurzaam, energie, lokaal en creativiteit.

Op deze pagina vind je de kalender van de filmvoorstellingen van de documentaire 'Liphiring vecht terug'. Laat je inspireren door de inwoners van Lesotho en reserveer hier een plaatsje voor een van de filmvoorstellingen.

playtime

Op deze pagina vind je spelletjes en meer informatie over creativiteit, een motor voor verandering. Daag jezelf uit en durf anders kijken, denken, doen, ... .

trailer

Op deze pagina kan je de trailer bekijken van de film 'Liphiring vecht terug', een inspirerende documentaire over veerkracht ten aanzien van de klimaatveranderingen.

informatie

Op deze pagina vind je aan de hand van tekst, beeldmateriaal en interessante websites informatie over  vier grote uitdagingen waar onze samenleving voor staat: klimaatveranderingen, olietekort, economisch systeem in crisis en onze manier van consumeren. 

listen

Op deze pagina vind je naast duurzame kijktips, kooptips, muziektips en mediatips ook een lijst met organisaties die werken aan verandering.

bedankt

Op deze pagina zetten we de partners van TRANTZ in de kijker. Bedankt!

facebook

Op de facebookpagina van TRANTZ kan iedereen terecht met vragen, opmerkingen, ideeën, boodschappen, tips, ... . Via deze pagina komt TRANTZ tot leven bij iedereen die mee wil werken aan verandering.